Hydrolyzed soy protein

Hydrolyzed soy protein, czyli hydrolizat protein soi lub hydrolizowane białko sojowe  (tzw. proteiny sojowe ) to humektant i substancja nawilżająca powierzchniowo, łatwo rozpuszczalna w wodzie. Wykazuje dość duże powinowactwo do budowy naskórka, paznokci oraz włosów.

A w naszym sklepie...

Hydrolizowane białka tym różnią się od zwykłych protein, że ich cząsteczki podzielone są na mniejsze łańcuchy aminokwasów. Główną rolą hydrolizatu proteinowego soi jest absorpcja wody oraz wilgoci w miejscu użycia preparatu (naskórek, włosy) oraz zmiękczanie i wygładzenie suchych partii ciała. Substancja działa wybitnie antystatycznie, zmniejszając puszenie, elektryzowanie i suchość włosów.
Proteiny sojowe wykazują też właściwości pogrubiające włosy, wzmacniając osłabione cebulki oraz dodają fryzurze połysku.  Hydrolyzed soy protein posiada dość duży wymiar cząsteczkowy, dlatego nie wnika w głębokie warstwy skóry, zostawiając na jej powierzchni odżywczy film. Hydrolizowane białko sojowe najczęściej występuje w balsamach do ciała, kremach do twarzy, odżywkach do włosów, szamponach lub tuszach do rzęs.

proteiny sojoweproteiny sojowe

Proteiny sojowe znajdziesz w takich kosmetykach, jak odżywka do włosów John Masters Organics Lavender & Avocado Intensive Conditioner, kuracja do włosów John Masters Organics Deep Scalp Follicle Treatment & Volumiser oraz jedwab stylizujący włosy John Masters Organics Sweet Orange & Silk Protein Styling Gel.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *